Facebook Twitter Instagram YouTube

Verovähennysten laajeneminen tukisi myös urheiluseuroja Lappeenrannassa – allekirjoita kansalaisaloite!

Julkaistu 16.02.2021 16:31. Päivitetty 16.02.2021 16:34.

Verovähennysten laajeneminen tukisi myös urheiluseuroja Lappeenrannassa – allekirjoita kansalaisaloite!

Korona on jo nyt vienyt lapsia ja nuoria urheiluharrastusten parista. Valtakunnallisesti yli 7 000 lasta ja nuorta on joutunut lopettamaan salibandyn harrastamisen. Paikkakunnilla on jouduttu rajoittamaan lasten ja nuorten liikuntamahdollisuuksia ja käynnissä olevat huippu-urheilusarjat on pelattu ilman yleisöä.
Urheiluseurat tekevät korvaamatonta työtä lasten ja nuorten liikuttajina. Korona ja sen tuomat rajoitukset uhkaavat eri lajiseurojen toiminnan jatkamista. Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat onneksi heränneet tähän avunhuutoon korona-avustusten muodossa. Tarvitsemme kuitenkin uudenlaisia keinoja urheiluseurojen tukemiseksi.

Lappeenrantalainen PEPO:n aikuisharrastetoiminnassa mukana oleva ja meidän seuran pelaajan isä Mikko Utunen on juuri tehnyt kansalaisaloitteen, jossa vaaditaan, että yksityishenkilöiden lahjoitukset urheiluseuroille laajennettaisiin verovähennysoikeuden piiriin. Valtakunnallisesti aloite vaatii 50 000 nimeä, jotta se etenee eduskunnan käsittelyyn.

Kannatamme tätä lämpimästi!

Urheiluseurojen tulorakenne perustuu sponsorikumppanuuksiin, yhteisön talkoisiin, edustusjoukkueiden ottelutapahtumien myyntiin ja julkisiin tukiin. Verovähennysten laajentaminen antaisi meille veronmaksajille mahdollisuuden vaikuttaa, mihin osa veropotista ohjautuu. Mahdollisuuden tarjoamisen merkitys korostuu varsinkin koronakriisin aikana ja sen jälkihoidossa. Liikunta- ja harrastusyhdistykset tarvitsevat kaiken mahdollisen tuen.

Allekirjoita kansalaisaloite osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7993

Ding Ma
Puheenjohtaja, SaiPa Salibandy ry

Kari Suninen
Puheenjohtaja,PEPO Lappeenranta ry
 

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti