Facebook Twitter Instagram YouTube

Välierässä vastaan Classic – SaiPa hakee revanssia viime keväältä

Julkaistu 05.04.2023 15:44. Päivitetty 21.04.2024 20:23.

Välierässä vastaan Classic – SaiPa hakee revanssia viime keväältä

SaiPa Salibandyn T18 tie vei välieriin 2-0 sarjavoitolla SBS Wirmosta. Vastaan välierissä tulee viime kevään välieristä tuttu Classic, joka voitti tänä vuonna runkosarjan. Viime keväänä Classic eteni finaaliin kukistaessaan juuri SaiPan välierissä. Näissä pudotuspeleissä Classic voitti puolivälierissä FBC Turun otteluvoitoin 2-1. Classic voitti molemmat ottelut runkosarjassa, mutta niihin peleihin SaiPa ei saanut optimaalista kokoonpanoa. Esimerkiksi SaiPan kotipeliin keltamustat saivat koottua kasaan vain maalivahdin ja kahdeksan kenttäpelaajaa. Kysenen ottelu päättyi Classicin 0-7 voittoon.

Vastuuvalmentaja Mika Tuutti arvelee, että Classic-sarjasta on odotettavissa täysin erilainen kuin SBS Wirmoa vastaan: ”Classic perustaa pelinsä vahvaan pallon hallintaan ja pyrkii sen kautta määrittelemään pelien kulun. Pallollisesti taitava ja varma joukkue, joka pyrkii turruttamaan vastustajansa dieselmäisellä jauhamisella”.

Runkosarjavoittaja Classic päästi runkosarjassa 38 maalia ja teki itse 96. Tuutti huomautttaakin, että tamperelaisten puolustuspelaamista ei ole päästy ihan kunnolla testaamaan kauden aikana ja siihen SaiPa pyrkiikin iskemään. “Otetaan pallon hallinta keltamustille ja ajetaan Classic tilanteeseen mikä ei ole heille tuttu. Tai tähän ainakin pyritään, katsotaan miten asiat lopulta toteutuvat kentällä”, Tuutti pohdiskelee.

Tuutti totesi Wirmo-sarjan jälkeen, että valmistautuminen sarjaan ei ollut optimaalinen johtuen pelaajien sairasteluista. Nyt kuitenkin tilanne on optimaalinen hänen mukaansa: ”Monet pelaajat saaneet ihan vapaapäiviäkin viikolle, kiitos lukion koeviikon, joten energiaa pääsiäisen ajan peleihin on varmasti riittämiin.” Fyysisen terveyden lisäksi Tuutti nostaa esiin psyykkisen puolen, joka tuntuu olevan joukkueella kunnossa: “Itseluottamus on myöskin korkealla, kahden hienon puolivälierävoiton myötä”.

Sarja pyörähtää käyntiin Pitkäperjantaina Ideaparkin Bläk Boksissa klo 12.00. Toinen osaottelu pelataan sunnuntaina Huhtarissa klo 17.00 ja tarvittaessa maanantaina pyörähdetään vielä Bläk Boksissa klo 12.30. Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa. Valmentaja Tuutilla onkin terveisiä SaiPan kotiyleisölle: “Toivotaan että sunnuntain kotipeliin saadaan isosti väkeä paikalle, niin saadaan Huhtariin kunnon hulinat!”

Classic – SaiPa SB perjantaina 7.4. klo 12.00 Bläk Boks

SaiPa SB – Classic sunnuntaina 9.4. klo 17.00 Liikuntakeskus Huhtiniemi

Classic – SaiPa SB maanantaina 10.4. klo 12.30 Bläk Boks (Tarvittaessa)

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti