Facebook Twitter Instagram YouTube

Toni Soikkeli jatkaa SaiPa SB:n päävalmentajana – Samalla tärkeitä jatkosopimuksia

Julkaistu 10.01.2022 10:06. Päivitetty 10.01.2022 11:03.

Toni Soikkeli jatkaa SaiPa SB:n päävalmentajana – Samalla tärkeitä jatkosopimuksia

Vaikka kausi on vielä kesken, niin on hyvä myös miettiä tulevaa.Naisten edustusjoukkue jatkaa myös tämän kauden jälkeen tutussa komennossa, kun Toni Soikkeli on allekirjoittanut jatkosopimuksen, joka ulottuu kauteenn 2023-2024. ”Hyvä täällä on jatkaa, kun hommat on lähtenyt rullaamaan oikeaan suuntaan”. “Jatkopäätöstä ei tarvinnut juuri miettiä, meillä on hyvä nippu kasassa ja uskon että se tulee vain vahvistumaan”, kommentoi Soikkeli.

Myös pelaajapuolella on kirjoitettu jatkosopimuksia. Maali- ja pistepörssiä johtava Miisa Turunen, maalivahtitilaston kärkinimi Miia Maaranen, sekä Veera Lokka ja Aino Partinen ovat kirjoittaneet jatkosopimukset. Kaikki sopimukset ovat kahden vuoden pahveja. Päävalmentaja Soikkeli on tyytyväinen jatkosopimuksiin: ”Saimme tehtyä jo nyt useamman tärkeän jatkosopimuksen ja saamme näin rauhan jatkaa pelimme kehittämistä”.

Miisa Turunen on ollut huimassa vireessä tällä kaudella. Nuori hyökkääjä on takonut 15 ottelussa tehot 29+7, ja näillä tilastoilla hän on sekä piste- että maalipörssin kärkinimi. ”Tosi hyvillä fiiliksillä jatkan SaiPassa. Täällä oon ollu tosi mukava pelata ja joukkuekaverit on ollu mahtavia”, kommentoi Turunen jatkosopimusta. Jatkopäätös oli helppo tehdä:* ”Oon viihtynyt tässä joukkueessa tosi hyvin, enkä näe minkään näköstä syytä vaihtaa joukkuetta. Eihän tätä huikeeta porukkaa kukaa haluais jättää”, kertoo Turunen ja jatkaa: *”Miulla myös koulukin on täällä vielä kesken, joten senkin osalta helpoin pelata täällä”. Turunen haluaa joukkueen kanssa olla keväällä nousemassa A-lohkoon, sekä myös paikka toukokuussa pelattavissa U19 MM-kisoissa kiinnostaa. Pidemmän ajan tähtäys on maajoukkue:* ”Naisten maajoukkueessa olis myös joskus hieno pelata”*, Turunen pohtii.

Kokeneella puolustaja Aino Partisella on tällä hetkellä menossa 11. kausi liigatasolla. Tällä kaudella Partinen on päässyt maalin makuun kahteen otteeseen ja syöttöpisteitä takataskusta löytyy 9.Partinen jatkaakin hyvin fiiliksin seurassa: ”SaiPassa on ollut hyvä joukkuehenki ja tekemisen meininki ja uskon, että näin tulee olemaan myös tulevilla kausilla.” Partisen ei omin sanoin tarvinnut kauan miettiä jatkopäätöstään ”Niin kauan kun tää antaa enemmän kun ottaa, niin miksei sitä pelais.” Muuten tulevaisuutta pelaaja ei vielä tässä vaiheessa halua miettiä: ”Tällä hetkellä keskittyminen on täysin vielä tässä kaudessa, mutta tulevaisuuden isoin tavoite olisi kyllä päästä mittaamaan oma ja joukkueen taso NLA:ssa.” Henkilökohtaisella tasolla puolustajalla on kuitenkin muutama tavoite asetettuna: ”Henkilökohtaisella tasolla olisi tavoitteena kehittyä etenkin pallollisena pelaajana ja saada monipuolisuutta omaan peliin.”

Veera Lokka on tehnyt tasaisen varmaa jälkeä F-Liigassa. Tällä kaudella 15 otteluun on kertynyt 15 tehopistettä. “Hyvillä mielin jatkan myös ensi kaudella SaiPassa”, kommentoi Lokka. “Meillä on nii hyvä meininki joukkueessa, että helppo päätös oli jäädä tänne”, Lokka kertoi syitä jatkoon keltamustissa. Tavoitteitakin hän on asettanut hieman itselleen: “Henkilökohtasena tavotteena kehittyä pelaajana ja saada isompaa roolia joukkueesta.”

Miia Maaranen on tämänhetkisen B-lohkon maalivahtitilaston kärkinimi. Maaranen on ollut maalilla 10 ottelussa, ja keskimäärin taakse on mennyt vain 1,87 maalia ottelua kohden. Torjuntaprosentti veskarilla on komea 88,48 %. Maaraselta kysyttäessä, minkälaisin fiiliksin veräjänvartija jatkaa SaiPassa, oli vastauksessa jo hieman toiveita tulevalle: “Kivoilla fiiliksillä, toivottavasti päästäisiin haastamaan ensi kaudella A-liiga joukkueita. Se nähdään sitten keväällä.” Myöskään Maarasta ei tarvinnut ainakaan hänen sanojensa mukaan houkutella jäämään: “Sanotaanko, että ei tuon meidän Soikkelin paljoa tarvinnut suostutella :).” Hänellä on kuitenkin hieman erikoislaatuisempi tavoite, joka liittyy tähän kauteen: “Tavoitteena saavuttaa joukkueen hengennostattaja -pysti uudestaan ;)” On vaikea tietää, kuinka helposti tämä on saavutettavissa, mutta se jääköön tässä vaiheessa nähtäväksi.

Miisa Turusen matkassa mukana: AutoSuni
Aino Partisen matkassa mukana: FatPipe
Veera Lokan matkassa mukana: Etelä-Savon Teleasennus
Miia Maarasen makassa mukana: ESE-Tekniikka

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti