Facebook Twitter Instagram YouTube

SaiPan rikkonainen kausi päätökseen – F-Liigakarsinnat jäivät tällä kertaa haaveeksi

Julkaistu 12.03.2024 14:32. Päivitetty 29.05.2024 00:24.

SaiPan rikkonainen kausi päätökseen – F-Liigakarsinnat jäivät tällä kertaa haaveeksi

SaiPa Salibandyn miesten edustusjoukkueen kausi päättyi viikonloppuna 14-7 voittoon Happee Steamersistä. Runkosarjasijoitus oli lopulta 10., mikä tarkoitti, että paikkaa F-Liigakarsinnoissa ei irronnut tällä kaudella. 

Tunnelmathan tällä hetkellä ovat tietysti hieman pettyneet, kun ei ihan sinne asetettuun tavoitteeseen tällä kaudella päästy, mutta myös osaltaan helpottuneet vaikean kauden jäljiltä, kommentoi vastuuvalmentaja Otto Valavuo

Joukkueen kausi oli haastava alusta lähtien. Kausi sisälsi todella paljon poissaoloja ja loukkaantumisia, jotka vaikeuttivat jo ihan joukkueen arkitekemistä. Poissaoloista kertonee karua kieltä, että ainoastaan Nikke Tielinen pelasi kaikissa 26 runkosarjapelissä. 

-Saimme kauteen vaikean lähdön ja siitä se ”lumipallo” lähti pyörimään väärään suuntaan. Saimme suuntaa kuitenkin ihan hyvin korjattua ja eihän se playoffpaikka jäänyt lopulta kuin parista voitosta kiinni, vastuuvalmentaja harmittelee.

Valavuo nostaakin kättä pystyyn heikosta kauden alusta. Joukkue on edelleen sarjan yksi nuorimmista joukkueista, niin itseluottamus on tärkeä tekijä. F-Liigakarsintapaikka jäi lopulta kuuden pisteen päähän. Divari on todella tasainen sarja ja Valavuo korostaakin, että siellä pitäisi pystyä puristamaan parasta pöytään illasta toiseen.

-Lähdettiin olettamaan, että perusasiat ovat selkärangassa ja lähdettiin sitä kautta oikomaan ja rakentamaan uutta siihen vanhan päälle. Kuitenkin huomattiin melko nopeasti, että on palattava perusasioiden äärelle, Valavuo avaa tilannetta.

Vaikka kausi ei mennyt niin kuin joukkue odotti, löytää Valavuo positiivisiakin asioita.

Joukkue sai kuitenkin ryhtiliikettä tehtyä pelillisesti hyvin ja oppia tuli tästä kaudesta varmaan itse kullekin. Joukkueen parhaina pisteentekijöinä häärivät Juho Seppälä tehoilla 16+14, Jasu Lind 22+6 ja 18 runkosarjaottelussa pelannut Aapo Kilpeläinen 21+5. Debyyttikauden miesten edustusjoukkueessa pelannut Aapo Seppälä oli sarjan 5. paras maalivahti. Seppälä pelasi 23 ottelua torjuen 249 kertaa prosentilla 76,15%. 

-Annan posia pelaajien suuntaan, että muun muassa henki ryhmässä pysyi hyvänä myös vaikeina aikoina, Valavuo kehuu.

Nyt joukkue ottaa hetken huilia, ja kääntää sitten katsetta tulevaan. Vastuuvalmentaja paljastaa, että ensi kauden joukkueen rakentaminen on jo hyvällä mallilla. 

-Tiedetään että muutamia lähtijöitä on, ja se on luonnollista, kun pelaajat pyrkivät urallaan myös eteenpäin, kun aika on oikea. Kesän ryhmää tässä kasataan parasta aikaa ja eiköhän tässä sopimuksiakin ruveta pikkuhiljaa julkistelemaan, Valavuo taustoittaa tilannetta.

Valavuo haluaa tähän loppuun lähettää kiitoksensa:

Loppuun haluan sanoa vielä suuret kiitokset pelaajat, valmennustiimi, taustajoukot, talkoolaiset, kannattajat ja kaikki jotka olivat tällä kaudella jälleen matkassa mukana.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti