Facebook Twitter Instagram YouTube

SaiPalle ei ole F-Liigasta löytynyt vielä voittajaa

Julkaistu 06.01.2022 14:16. Päivitetty 10.01.2022 10:06.

SaiPalle ei ole F-Liigasta löytynyt vielä voittajaa

15 ottelua ja 15 voittoa. Tämä tilasto kertonee paljon SaiPa Salibandyn naisten kaudesta F-Liigassa B-lohkossa.

SaiPan hyvästä joukkuetekemisestä kertoo varmasti tämänhetkinen maaliero, 95 tehtyä ja vain 34 päästettyä maalia 15 otteluun. Pisteitä sarjakärki on kerännyt tähän mennessä 43, kun toisena oleva Helsinki United on kaksi ottelua vähemmän pelanneena 29 pisteessä. Lauantaina 18.12. SaiPa otti joulutauon kynnyksellä Kuopion Welhoista voiton lukemin 6-3. Voitto takasi sen, että Toni Soikkelin luotsaama joukkue pääsee pudotuspelikarsintoihin tänäkin keväänä yrittämään nousua A-lohkoon ensi kaudeksi.

Mistä SaiPan hyvä vire on sitten peräisin? ”Varmaan osittain siitä, että päästiin jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäimme. Raamit olivat hyvin kunnossa ja nyt päästiin hiomaan pienempiä osia”, pohtii Soikkeli. Se, mikä kuitenkin tuli yllätyksenä Soikkelille, oli se, että joukkue ei ole kärsinyt vielä ainuttakaan tappiota: ”En uskonut, enkä edes miettinyt tuollaista. 2 sakkiin oli selkeä tavoite ja sen saavutimme jo tässä kohtaa kautta.”

Soikkelin mieltä alkukaudessa on lämmittänyt ainakin kaksi asiaa: ”Yleisö katsomossa on ollut mukavaa ja totta kai, että olemme onnistuneet voittamaan kaikki pelit vaikeuksista huolimatta.” Valitettavasti kohta yksi poistuu, sillä keskiviikkona 5.1. F-Liiga ilmoitti, että ainakin toistaiseksi pelit tullaat pelaamaan tyhjille katsomoille huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Soikkelilla onkin pudotuspelikarsintoja silmällä pitäen yksi toive: ”Toivotaan, että tällä kaudella karsinnoissa saadaan ottaa yleisöä katsomoon ja joukkue saa sieltä lisätukea.”

SaiPan valttikorttina on ollut onnistumiset laajalla rintamalla. Soikkelilta kysyttäessä, onko kukaan pelaajista yllättänyt, vastaa hän näin: ”No en tiedä yllätyksistä, mutta jos katsotaan tehopelaajien taakse, niin kyllähän muun muassa Aino Partinen pelaa huikealla tasolla puolustuksessa.” Aina ei maalintekijät riitä, vaan voittava joukkue tarvitsee myös hyvän maalivahtikaksikon. Maalivahtitilaston kärjessä majailee tällä hetkellä keltamustien Miia Maaranen torjuntaprosentin ollessa 88,48 %. Huonosti ei ole pärjännyt Tanja Röyskökään, jonka torjuntaprosentti on 81,71 %. Hauska fakta onkin muuten se, että kukaan joukkueista ei ole pystynyt SaiPan verkkoon yli 4 maalia tekemään.

SaiPan johtavana ketjuna on toiminut ei niin yllättäen 1.ketju ja sen hyökkäyskolmikko Turunen-Suutari-Lokka. Kolmikko on takonut yhteensä 71 pistettä, joista 51 maalia ja 20 syöttöpistettä. Miisa Turunen johtaakin tällä hetkellä F-Liigan maali- ja pistepörssiä. Elina Suutari on pistepörssin 4. ja maalipörssin kolmas. Kolmikon alla jämerää työtä ovat tehneet pakkikaksikko Saalasti-Partinen.

Kakkoskentän ovat muodostaneet Hakkarainen-Kütisaar-Seppäläinen pakkiparina Härkönen-Mussalo. Joukkueen kapteeninnauhaa syksyn otteluissa kantanut Hakkarainen on aiemmin tunnettu armottomana maalintekijänä, mutta näkyy kokeneelta pelaajalta löytyvän syöttölapakin. 15 ottelussa Hakkarainen on syöttänyt 18 maalia ja johtaakin kyseisellä lukemalla F-Liigan syöttöpörssiä. On niitä maalejakin nähty Hakkaraiselta ja hän majaileekin pistepörssin toisena Turusen jälkeen.

Kolmosketju on kokenut eniten muutoksia peleissä, eikä ”täydellistä” muuttumatonta koostumusta ole saatu. Kuitenkin kolmoskentän vakiokasvot Noora Heikkilä, Eevi Lokka, Saana Karilahti ja Imatran Voimasta farmisopimuksella pelaava Jonna Kelaranta ovat tehneet hyvää työtä ja sopeutuneet muutoksiin.

Kun kauden alussa asetettu minimitavoite, eli pudotuspelikarsintapaikka on saavutettu, alkaa joukkue jo suuntaamaan ajatuksia sinne. ”Nyt tässä vähän testaillaan ja tullaan kokeilemaan eri juttuja karsintoja ajatellen. Totta kai haluamme myös lohkon voittaa, jotta saamme kotiedun karsintoihin”, miettii Soikkeli. Kotiedun karsintoihin saa B-lohkon voittaja ja A-lohkon seitsemänneksi sijoittunut. Vaikka kausi onkin Soikkelin suojateilta sujunut hyvin, tekemistä riittää vielä: ”Suurin haaste tulee karsinnoissa olemaan, että pääsemme A-liigajoukkueen vauhtiin. Vastustaja on pelannut koko kauden kovempi tasoisia pelejä kuin me ja se on haaste, joka meidän on voitettava.”

SaiPalla on vielä jäljellä 6 ottelua runkosarjassa ennen pudotuspelikarsintoja. Naiset palaavat joulutauolta ensi viikolla, kun sunnuntaina matkataan Pirkkalaan Pirkkojen vieraaksi.

SaiPan loput ottelut runkosarjassa:

16.1.2022 Pirkkalan Pirkat – SaiPa SB Pirkkalan vapaa-aikakeskus
22.1.2022 SaiPa SB – Blue Fox Lappeenrannan urheilutalo
23.1.2022 SaiPa SB – Steelers Lappeenrannan urheilutalo
30.1.2022 Helsinki United – SaiPa SB Stars Arena
12.2.2022 SaiPa SB – O2-Jyväskylä Lappeenranna urheilutalo
13.2.2022 ÅIF – SaiPa SB Sipoon Areena

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti