Facebook Twitter Instagram YouTube

Puolivälieräsarja Rankkoja Ankkoja vastaan käyntiin lauantaina – “ Venymistä jälleen vaaditaan mutta siihen joukkue on tottunut”

Julkaistu 06.03.2024 11:22. Päivitetty 06.03.2024 11:22.

Puolivälieräsarja Rankkoja Ankkoja vastaan käyntiin lauantaina – “ Venymistä jälleen vaaditaan mutta siihen joukkue on tottunut”

SaiPa Salibandy eteni F-Liigan puolivälieriin, jossa vastustajaksi tulee Salibandyseura Rankat Ankat Oulusta. Runkosarjassa SaiPa sijoittui neljänneksi.

Runkosarja nappionnistuminen keltamustilta

16.9.2023 alkanut 22 ottelun runkosarja on taputeltu. Ennakkoarvioissa oli, että lähtiessään tutkimaan sarjataulukkoa kärkisijoista alaspäin, saisi SaiPaa etsiä pudotuspeliviivan alapuolelta. Kuinkas sitten kävikään? Lauantaina 2.3. päättyvässä runkosarjassa SaiPa löytyi viimeiseen kotietuun oikeuttavalta sijalta eli neljäntenä. 

SaiPa Salibandyn päävalmentaja Toni Soikkeli on hyvillä mielin runkosarjan jälkeen:

-Olihan tää mukava runkosarja ja, panosta riitti meillä ihan joka otteluun nii hyvä näin. Kevättä on odotettu, mutta myös osattu nautti matkasta kauden aikana.

Runkosarjassa joukkue onnistui 22 pelistä 14 voittamaan varsinaisella peliajalla, 1 voitto varsinaisen peliajan jälkeen. Tappioita tuli seitsemän, 6 varsinaisella ja yksi jatkoajalla. 118 maalia tehtynä ja 71 päästettyä. Pistepörssejä hallitsee yksi nimi: Miisa Turunen. 74 tehopistettä 36 maalilla ja 38 syötöllä. Laitetaan tämä hurja tilasto perspektiiviin ja paljastetaan, että pistepörssin toiselta sijalta löytyy Salibandyseura Rankkojen Ankkojen Hanna Niemelä kasasi pelaamissaan otteluissa 47 pistettä 23+24 tehoilla. Tulitukea Turuselle antoi Elsa Holopainen, joka löytyy maalipörssin sijalta kaksi 28 täysosumalla. Kulmakivi löytyy myös maalitolppien välistä. Miia Maaranen torjui 20 pelaamassaan ottelussa 344 kertaa, mikä on toiseksi eniten kaikista maalivahdeista. Torjuntaprosentti oli 83,7%. 

-”Kyllä kokonaisuutena runkosarja oli meiltä nappi onnistuminen.” 

Joukkueen matkalle mahtuu vaikeitakin jaksoja. Loka-marraskuussa joukkue pelasi yhdeksän ottelua, joista tappioksi päätyi kuusi ottelua. Joukkue kärsi myös kokoonpanon kapeudesta, kun joukkuetta vaivasivat sairastelut. Sen lisäksi vielä osa pelaajista pelasi junnusarjoja.

-Paljon oli haastetta joukkueen kokoonpanon kanssa kauden aikana, niin ei voi kuin olla ylpeä joukkueesta. 

Pudotuspelit Ankkoja vastaan – runkosarjassa 1 voitto ja 1 tappio

SaiPa pelasi kotiedusta EräViikinkien kanssa aina viimeiseen runkosarjaotteluun asti. SaiPa vei viimeisen kotietuun oikeuttavan neljännen tilan, kun FBC Loisto kaatui urheilutalolla lukemin 6-2. Soikkeli ei kuitenkaan näe pelillisesti merkitystä kotiedun saamisessa:

-No tottakai kotona on kiva pelata, mutta pelillisesti taidettiin olla yhtä vahvoja kotona sekä vieraissa. 

Pudotuspeliparit muodostuivat seuraavanlaisesti: Classic (1.) – EräViikingit (5.), TPS (2.) – SB-Pro (8.), FBC Loisto (3.) – PSS (7.) ja SaiPa SB (4.) – SSRA (6.). Soikkeli toteaakin, että hänelle ei olisi ollut suurta väliä, kuka olisi tullut puolivälierissä vastaan.

-Minusta on hyvät parit ja saattaa tulla tiukkoja sarjoja. Venymistä jälleen vaaditaan mutta siihen joukkue on tottunut.

SaiPa ja Ankat kohtasivat toisensa heti kauden avausottelussa, kun SaiPa haki avausvoiton Oulusta lukemin 2-8. Puolestaan Ankat hakivat pisteet Lappeenrannasta 11.11. lukemin 3-4. Pudotuspeleihin lähdetään siis siitä tilanteesta, että kevätvire on vielä toisilta piilossa. 

Ankat on meille oikein hyvä vastustaja.Eiköhän tästä tule tasainen sarja ja pienet asiat ratkasee kumpi tästä jatkaa eteen päin. Nämä teemme paremmin ja sillä sarja kääntyy meille 

Useasti kuulee sanottavan, että “Kukaan ei halua matkustaa Ouluun”. Soikkeli ei näe pitkää välimatkaa suurena ongelmana.

– Lähinnä näen arkipelit ja talouden haasteena. Muuten bussimatkat kyllä menee, kun ei näitä niin usein ole.

Minkälaisessa iskussa joukkue lähtee kohti alkavia pudotuspelejä? Vastuuvalmentajalla on simppeli vastaus:

Hyvässä iskussa ja joukkueessa on todella hyvä meno tällä hetkellä!

Puolivälierät alkavat lauantaina SaiPan kotiottelulla Lappeenrannan urheilutalolla klo 13.30. Välieriin pääsemiseksi vaaditaan kolme voittoa.

SaiPa SB – SSRA lauantaina 9.3. klo 13.30 Lappeenranna urheilutalo

SSRA – SaiPa SB sunnuntaina 10.3. klo 15.00 Kastellin monitoimitalo

SaiPa SB – SSRA keskiviikkona 13.3. klo 18.30 Lappeenrannan urheilutalo

TARVITTAESSA

SSRA – SaiPa SB lauantaina 16.3. klo 15.00 Kastellin monitoimitalo

SaiPa SB – SSRA sunnuntaina 17.3. klo 17.00 Huhtarin liikuntakeskus

Liput kotiotteluihin www.tiketti.fi/saipa-sb-naiset-kotiottelut-2023-2024-lappeenrannan-lippuja/93059

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti