Facebook Twitter Instagram YouTube

Paluuliikenne käy vilkkaana Lappeenrantaan! Ella Kettunen, Anna-Sofia Lassila ja Hanna Kiljunen tekevät paluun urheilutalolle

Julkaistu 19.08.2022 14:08. Päivitetty 19.08.2022 14:09.

Paluuliikenne käy vilkkaana Lappeenrantaan! Ella Kettunen, Anna-Sofia Lassila ja Hanna Kiljunen tekevät paluun urheilutalolle

Ella Kettunen, Anna-Sofia Lassila ja Hanna Kiljunen vahvistavat SaiPa Salibandyn rivejä. Koko kolmikko on tuttu toisilleen NST-ajoilta, kun kaikki pelasivat samaan aikaan nakkisormissa kaudella 2016-2017. Kettunen  ja Lassila olivat NST:n riveissä juhlimassa Suomen mestaruutta keväällä 2016.

Samalla kahdelle Pelicans SB:n pelaajalle myönnetty rinnakkaisedustusoikeus.

Loukkaantumiset takanapäin

Ella Kettunen on viimeksi esiintynyt liigakentillä 2019-2020 Porvoon PSS:n riveissä. Hyökkääjänä viihtyvällä Kettusella on kuitenkin ollut takana loukkaantumismurheita. Nilkka on vaivannut, mutta leikkaus vuodenvaihteessa oli se, mikä kuitenkin mahdollisti paluun takaisin kentälle. 

Pari välivuotta tais riittää ja pitkään vaivannu nilkka operoitiin sopivasti vuoden vaihteessa. Ajattelin myös, et jos jossain pelaan vielä, nii Lappeenrannassa. Nyt oli sit sopiva hetki jatkaa pelaamista ja sain työkuviotkin natsaamaan, ni tääl ollaa!”, Kettunen iloitsee.

Huippu yhteishenki ja jokaine saa olla oma ittensä. Pelillisesti myös tosi hyvä meininki! Tääl on tehty hyvää työtä”, Kettunen kehuu joukkuetta. Harjoitukset ovat lähteneet käyntiin ja hänellä on kova hinku päästä kentälle, mutta Kettunen yrittää olla maltillinen kuntoutumisen kanssa: “Tietty sitä haluis olla jo täydessä pelikunnossa, mut täytyy muistaa, et maltti on valttia.

Jännitystä on ilmassa, kun kausi alkaa lähenemään ja ensimmäiset pelit ovat allen kuukauden päässä: “No jänskättäähän se tauon jälkee! Mut tosi odottavaisin tuntemuksin tietenki.” Päätavoite Kettusella on pysyä terveenä, sen jälkeen tulee pelilliset asiat: “Iha ykköne on pysyä kasassa ja terveenä! Sitä kautta on sit mahdollista auttaa joukkuetta ja nauttia lajista!”

Kipinä syttyi uudelleen

Anna-Sofia Lassila on astunut jalalla liigakentälle viimeksi kaudella 2017-2018. Sen jälkeen hän valmensi EräViikinkien junioripuolella. 

”Parin valmennusvuoden jälkeen mieleen alkoi hiipimään ajatus pelaamisesta. Kohtaamiset ja keskustelut vanhojen pelikavereiden kanssa sytyttivät entisestään ja tuttuun ympäristöön palaaminen tuntui luontevalta”, Lassila kommentoi paluuta tauon jälkeen. ”Vaikka koti onkin muualla, on osa sydämestä Lappeenrannassa”, Lassila kiteyttää paluun Lappeenrantaan. 

Näin Lassila kuvailee joukkuetta: ”Taitavia pelaajia, hersyviä hahmoja ja vastaanottavaisia tyyppejä. Ot-jakson jälkeen työskennellään taas yhdessä ja se on parasta.” Minkälaisin fiiliksin kohti uutta kautta? ”Innokkain fiiliksin tottakai. Eihän tätä tunnetta saa mistään muualta!”, Lassila kiteyttää. 

”Autan omalla toiminnallani tiimiä eteenpäin niin hyvin kuin suinkin voin – oli kyse sitten pelikentän tapahtumista taikka pukukoppihurmostelusta. Ennen kaikkea haluan nauttia tästä kauden mittaisesta matkasta ja pistää kropan ja mielen likoon”, Lassila kommentoi kauden tavoitteitaan. 

Lapeenranta – Tampere – Lappeenranta 

Hanna Kiljunen palaa Lappeenrantaan vietettyään kolme kautta Tampereen Kooveessa. Keväällä Kiljunen oli mukana tamperelaisten riveissä päättämässä SaiPan pelit pudotuspelikarsinnoissa otteluvoitoin 3-1. Kaudet eivät kuitenkaan ole olleet helppoja, koska loukkaantumiset ovat vaivanneet hyökkääjää. 

”Pari viime kautta on ollu itellä tosi rikkonaisia loukkaantumisten takia ja halusin siksi tutun ja turvallisen ympäristön missä saa työrauhan treenata ja kehittyä. Lappeenrannassa ja Saipassa on perhe ja ystäviä, joten tää tuntui oikealta ratkaisulta”, Kiljunen kertoo.

Kiljunen kertoo saaneensa hyvän vastaanoton joukkueeseen ja kuvailee, että harjoituksissa on ”tekemisen meininki”. ”Joukkue on nuori, nälkäinen ja ennakkoluuloton!” Kiljunen paljastaa, että eräs pelaaja houkutteli mielenkiintoisin sanoin Kiljusen joukkueeseen: ”Hakkaraisen Juuli sano miulle keväällä, et täällä on paljon samanhenkisiä hörhöjä ku minä, ja tämäkin väite on osoittautunut oikeaksi.”

Kauden alkua hyökkääjä odottaa innolla. ”Ollaan kesällä painettu paljon duunia tavoitteiden eteen niin on siistiä lähteä katsomaan mihin se riittää. Suurin osa B-liigan vastustajista on itelle täysin uusia, niin on mielenkiintoista lähteä peleihin!”, Kiljunen kertoo. 

”Oma henkilökohtainen tavoite on pysyä ehjänä ja nauttia pelaamisesta. Tietysti sen lisäks haluun auttaa joukkuetta kentällä niin paljon kuin pystyn”, hän kiteyttää.

Rinnakkaisedustus kahdelle Pelicans SB:n pelaajalle

SaiPa Salibandy on hakenut rinnakkaisedustusoikeutta kahdelle Pelicans SB juniori-ikäiselle pelaajalle. Hakemukset ovat hyväksytty, jonka myötä Pelicansin Bea Taipale ja Jenni Leppänen ovat käytettävissä myös SaiPa Salibandyn F-Liigaotteluissa. 

Hyökkääjä Bea Taipale ja puolustaja Jenni Leppänen edustivat keväällä Suomea U17-tyttöjen Future Stars -turnauksessa Eerikkilässä. Kokemusta löytyy myös Pelicansin riveistä naisten 2.divisioonasta ja tulevalla kaudella kaksikko pelaa 1.divaria, sekä T21 ikäisissä junioripelejä.

”Tulevat olemaan hyvä lisä joukkueelle”, kommentoi naisten päävalmentaja Toni Soikkeli

Salibandyliiton ohjeustuksen mukaan pelaaja voi saada rinnakkaisedustusoikeuden, jos juniori-ikäinen pelaaja edustamaan toisen seuran aikuisjoukkuetta, joka on eri sarjatasolla, kuin oman seuran aikuisjoukkue.

Lue lisää: https://salibandy.fi/fi/palvelut/seuralle/sarjatoiminta-ja-edustusoikeudet/r-edustukset/

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti