Facebook Twitter Instagram YouTube

Naisten pudotuspelikarsinnat alkavat lauantaina 26.2.

Julkaistu 21.02.2022 18:56. Päivitetty 22.02.2022 17:07.

Naisten pudotuspelikarsinnat alkavat lauantaina 26.2.

SaiPa Salibandyn naisten edustusjoukkue aloittaa F-liigan pudotuspelikarsinnat lauantaina 26.2. Lappeenrannan urheilutalolla. Vastassa pudotuspelikarsintasarjassa tulee olemaan Tampereen Koovee.

Pudotuspelikarsinnat pelataan paras viidestä -menetelmällä eli kolmella voitolla irtoaa paikka F-Liigan lohko A:n pudotuspeleihin. Samalla varmistuu pelipaikka A-tasolohkossa kaudelle 2022–2023.

Viime kaudella nousu oli jo lähellä EräViikinkejä vastaan, mutta lopulta viidennen ottelun rangaistuslaukauskisan voitto vei helsinkiläiset jatkoon sarjasta. Päävalmentajalle Toni Soikkelille on kuitenkin jäänyt hyvä muisto pudotuspelikarsinnoista.

–Viime vuoden karsinnat olivat niin hieno kokemus, että kyllä näitä on vuosi odotettu, kommentoi päävalmentaja Toni Soikkeli.

Haasteilta ei ole Soikkelin suojatit säilyneet, mutta valmentaja vakuuttaa joukkueen olevan valmis.

–Sieltä tulee laatujoukkue vastaa. Vaikeata ollut A-lohkossa, mutta mukaan on mahtunut hyviä pätkiä, kuvailee Soikkeli Kooveeta.

SaiPa Salibandy varmisti pelien jatkumisen juuri enne joulutauon kynnystä, joten tieto kevään jatkopeleistä on ollut tiedossa jo pitkään. Kapteeni Juuli Hakkarainen on odottavaisilla fiiliksillä.

–Odottavaiset ja hyvät fiilikset, totta kai! Pitkään jo tiedetty, että päästään karsintoja pelaamaan niin on näitä kyllä odotettu. Paljon myös tehty töitä tämän eteen. Hienon mahdollisuuden äärellä ollaan, kertoo Hakkarainen tunnelmia.

Kooveen runkosarja A-lohkossa on ollut hankala, voittoja ei ole likaa tullut. Kuitenkaan joukkuetta ei voi missään nimessä aliarvioida ja siitä on Toni Soikkelikin moneen kertaan puhunut haastatteluissa. Koovee on kuitenkin saanut pelata korkeatasoisempia ja -tempoisempia pelejä koko runkosarjan, joten heillä on rutiini siihen.

Aliarvioimiseen ei lähde myöskään Hakkarainen, vaan hän odottaa tiukkaa otatusta.

–Varmasti tulee tiukkaa ja pienien marginaalien pelejä. Ei tulisi yllätyksenä, jos paremman ratkaisemiseen tarvitaan täydet 5 peliä. Kooveella nuori joukkue, joka vahvistui vielä yhdellä liigakonkarilla kevään kynnyksellä. Muutamia todella taitavia yksilöitä ja useampi meille tuttu, täällä pelannut pelaaja nyt vastustajan riveissä, Hakkarainen pohtii tulevaa vastustajaa.

–Uskon, että jos pelataan rohkeasti ja niin kuin parhaimmillaan olemme tällä kaudella pelattu niin ollaan vahvoilla tässä sarjassa, Hakkarainen jatkaa.

Viime kaudella pudotuspelikarsinnat pelattiin ilman yleisöä, mutta tällä kertaa ei näin ole. Yleisö on tervetullut urheilutalolle kannustamaan keltamustia sankoin joukoin. Sekä Soikkeli että Hakkarainen toivovat hyvää tunnelmaa katsomon puolelle.

–Viime vuonna emme saaneet karsintoihin yleisöä ja se oli todella harmi. Nyt saamme, niin tulkaa metelöimään hallille. Se auttaa varmasti joukkuetta, lähettää Soikkeli terveisiä kannustajille.

–Toivottavasti kaikki kynnelle kykenevät tulisivat urheilutalolle kannustamaan meitä! Muistoissa monta hienoa kevättä urheilutalolla, eiköhän tehdä hyvät karnevaalit ja pitkä kevät yhdessä!
Panosta ei näistä peleistä puutu, Hakkarainen lähettää terveisiä.

Pudotuspelikarsintojen SaiPa Salibandyn otteluohjelma:

-Lauantaina 26.2. klo 15 Lappeenrannan urheilutalo

-Sunnuntaina 27.2. klo 18.45 Spiral-halli, Tampere

-Keskiviikkona 2.3. klo 18.30 Lappeenrannan urheilutalo

-Lauantaina 5.3. klo 18.45 Spiral-halli, Tampere (TARVITTAESSA)

-Sunnuntaina 6.3. klo 14.00 Lappeenrannan urheilutalo (TARVITTAESSA)

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti