Facebook Twitter Instagram YouTube

Naisten edustusjoukkue kaudelle 2023-2024 julki – “Haastajana on helpompi lähteä kuin ennakkosuosikkina”

Julkaistu 07.09.2023 07:56. Päivitetty 07.09.2023 07:56.

Naisten edustusjoukkue kaudelle 2023-2024 julki – “Haastajana on helpompi lähteä kuin ennakkosuosikkina”

Naisten edustusjoukkue valmistautuu ensi viikolla alkavaan kauteen. Täksi kaudeksi uudistetussa F-Liigassa pelaa 12 joukkuetta. SaiPan lisäksi mukana ovat TPS (Turku), Classic (Tampere), PSS (Porvoo), EräViikingit (Helsinki), SSRA(Oulu), SB-Pro (Nurmijärvi), FBC Loisto (Turku), Koovee (Tampere) sekä viime kausilta SaiPalle B-lohkosta tutuksi tulleet Welhot (Kuopio), ÅIF (Sipoo)  ja O2-Jyväskylä (Jyväskylä).

Vastuuvalmentaja Toni Soikkeli lähtee suojattiensa kanssa hyvillä mielin tulevaa kautta kohti. Hänen sanoin on “mukavaa, kun tulee uusia vastustajia” viitaten siihen, että SaiPa on viimeiset kolme kautta tahkonnut B-lohkossa, jossa vastustajat ovat tulleet jo vähän liiankin tutuksi. 

Tälle kaudelle SaiPan nippuun tulee muutosta, kun kokemusta poistuu joukkueesta muun muassa Juuli Hakkaraisen, Jenni Saalastin ja Tanja Röyskön verran. Kysyttäessä, miten tämä kokemus korvataan, löytyy Soikkelilta yksi sana vastaukseksi: “Nuoruus”. SaiPan joukkue onkin ensi kaudella todella nuori, mutta toisaalta nuorille pelaajille on kerennyt kertyä kokemusta jo hyvin B-lohkon peleistä.

Aiemmilla kausilla B-lohkossa SaiPa on ollut ennakkosuosikki melkeinpä jokaiseen otteluun lähdettäessä. Tällä kaudella tilanne ei ole samanlainen, mutta se sopii valmentajan mukaan joukkueelle todella hyvin: “Haastajana on helpompi lähteä kuin ennakkosuosikkina”. 

Joukkueen tavoitteita kysellessä, Soikkeli toteaa, että aina on vaikea arvioida kauteen lähdettäessä sitä omaa iskukykyä muihin nähden. “Aina on pieni pelko missä mennään, mutta samalla on luottavainen olo”. Kuitenkin hän on luottavainen siitä, että joukkue pelaa keväällä playoffseissa. Muiden joukkueiden iskukykyä arvioitaessa Soikkeli uskoo hyvään ja tasaiseen sarjaan, kun moni joukkue sai mukavia paluumuuttajia/vahvistuksia. “Varsinkin keskikastin taistelu sijoituksista käydään loppuun asti”, Soikkeli ennakoi.

Kysyttäessä haluaako Soikkeli nostaa ketään pelaajaa, jota kannattaa seurata tulevalla kaudella, vastaa hän Petra Mussalon: “Osaa pelata, eikä oo tylsää seurattavaa”.

Naisten kausi alkaa 16.-17.9. pienellä ja kevyellä vierasreissulla, kun lauantaina kausi pyörähtää käyntiin Oulussa Ankkoja vastaan ja sunnuntaina koukataan kotiin Kuopion kautta, jossa vastassa Welhot. Ensimmäinen kotiottelu 23.9. klo 15, kun O2-Jyväskylä saapuu urheilutalolle.

SaiPa hyvin edustettuna maajoukkuetapahtumissa

Viime viikolla pelattiin naisten EFT-turnaus Tsekeissä ja U19 pelasi pari harjoitusottelua Ruotsia vastaan. Molemmat joukkueet valmistautuvat tuleviin MM-kisoihin. Naisten MM-kisat pelataan Singaporessa joulukuussa ja U19 valmistautuu ensi keväällä Lahdessa pelattaviin kotikisoihin. SaiPasta oli edustusta molemmissa joukkueissa. Miisa Turunen nousi kesällä maajoukkueeseen ja oli myös viikonloppuna mukana leirillä iskien kolmessa ottelussa tehot 3+1. U19 joukkueessa mukana olivat Elsa Holopainen, Tuuli Viuhko, Saana Luostarinen ja rinnakkaisedustuspelaajat Bea Taipale ja Jenni Leppänen. Holopainen taituroi Ruotsia vastaan kahdessa ottelussa yhteensä 5 maalia. Taipale tarjoili kolme maaliin johtanutta syöttöä. Viuhko teki yhden ja Leppänen puolestaan syötti yhden. Luostariselle ei näissä otteluissa kertynyt tilastomerkintöjä.

Toni Soikkeli on todella iloinen, että joukkueesta on edustusta myös maajoukkuetasolla. “Kertoo, että täällä on tehty hyvää työtä junnujoukkueista lähtien. Isoin kunnia tytöille itselleen, että jaksaa panostaa lajiin niin paljon. Työn kautta noi on mahdollisia ja toivottavasti motivoivat taas uutta sukupolvea käyttämään aikaa lajin eteen”.

SaiPa SB kaudelle 2023-2024

Maalivahdit

Miia Maaranen

Essi Räsänen

Puolustajat

Aino Partinen

Petra Mussalo

Saana Karilahti

Saana Luostarinen

Jenni Leppänen

Siiri Tuutti

Hyökkääjät

Miisa Turunen

Elsa Holopainen

Veera Lokka

Elina Suutari

Ella Kettunen

Hanna Kiljunen

Bea Taipale

Henna Piironen

Venla Huuhko 

Maiju Turunen

Moona Poskiparta

Tuuli Viuhko

Taustat

Toni Soikkeli (vastuuvalmentaja)

Mika Tuutti (valmentaja)

Laura Kokko (valmentaja)

Simo Kettunen (valmentaja)

Juho Meuronen (mv-valmentaja)

Iiro Härkönen (fysiikkavalmentaja)

Samu Liukka (huoltaja)

Tommi Laapio (jojo)

Essi Kultanen (jojo/viestintä)

Katriina Oikkonen (rahastonhoitaja)

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti