Facebook Twitter Instagram YouTube

Naiset valmistautuvat runkosarjan jälkeisiin peleihin

Julkaistu 04.01.2023 09:34. Päivitetty 04.01.2023 09:39.

Naiset valmistautuvat runkosarjan jälkeisiin peleihin

SaiPa Salibandyn naisten edustusjoukkue varmisti ennen joulutaukoa paikkansa ensi kauden F-Liigassa sekä runkosarjan voiton myötä paikan pudotuspelikarsintoihin. Vastaan pudotuspelikarsinnoissa tulee näillä näkymin viime kevään pudotuspelikarsinnoissa kohdattu Tampereen Koovee.

Totutun tehokasta toimintaa

Naisten kausi on sujunut mallikkaasti. 17 ottelusta on kerättynä 15 voittoa ja kaksi tappiota. Maaleja joukkue on tehnyt 120 ja päästettyjä 45. Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua. Naisten päävalmentaja Toni Soikkeli kertoo, että kausi on sujunut joukkueelta tuloksellisesti jälleen erittäin hyvin, mutta haasteitakin on ollut. 

Kausi on ollut ajoittain haastava kun joukkueessa on paljon reissupelaajia, joka näkyy päivittäisessä tekemisessä. Pelillisesti kausi lähti vähän yskähdellen käyntiin ja osittain varmaan juuri rikkonaisten harjoitusten johdosta. Mutta peli on parantunut loppua kohden todella paljon ja olemme olleet hyviä kolmen ketjun voimin”, Soikkeli kertoo.

Päävalmentaja on ollut tyytyväinen pelin sisällä tapahtuneisiin asioihin: “Pelin sisällä pienet asiat, kuten milloin paineistetaa, milloin rauhoitetaan ja tämän tyyppiset asiat ovat kehittyneet pelin sisällä.” Kehitettävää pelissä on kuitenkin vielä esimerkiksi erikoistilanteissa, joita ei Soikkelin mukaan olla normaalista poiketen painotettu ollenkaan.

Tilastojen kärkipaikat keltamutilla hallussa

Ei varmaan ketään yllätä, kun katsoo F-Liigan pistepörssin kärkitilastoja ja sieltä löytyy Miisa Turusen nimi. Turunen johtaa sekä maali- että syöttöpörssiä, joka tuo luonnollisesti myös pistepörssin kärkitilan 61 pisteellä (33+28). Maalitilaston toiselta sijalta löytyy 18 maalia iskenyt joukkueen kapteeni Veera Lokka. Maalivahtitilaston kärkitilakin menee keltamustille, kun Miia Maaranen on vartioinut maalia 86,51% torjuntaprosentilla.

+/- -tilaston ensimmäiset 5 sijaa menee keltamustille, kun tilaston kärjessä Miisa Turunen (+49), toisena Aino Partinen (+45) ja kolmantena debyyttikauttaan SaiPassa pelaava Elsa Holopainen (+42). SaiPassa pistetilin ovat tällä kaudella avanneet kaikki muut kenttäpelaajat paitsi loukkaantumisista kärsivä Maiju Turunen.

Päävalmentaja Soikkelia on miellyttänyt erityisesti reissupelaajat: “Vaikka reissupelaajat tuo haasteita niin ovat myös olleet jokainen todella hyviä palasia meidän kokoonpanossa.“ Lisäksi hän nostaa esille Saana Karilahden, joka vaihtoi pelipaikkaa tälle kaudelle: “Saana on löytänyt uuden tason siirryttyään hyökkäyksestä pakin tontille.

Kolmas kerta jos toden sanoisi

Runkosarjan jälkeen SaiPan pelit jatkuvat pudotuspelikarsinnoissa mitä todennäköisemmin Tampereen Kooveeta vastaan. Joukkue olisi tuttu jo viime kaudelta, kun SaiPa ja Koovee kohtasivat viime keväänäkin pudotuspelikarsinnoissa. Silloin Koovee oli parempi otteluvoitoin 3-1. 

Tällä hetkellä näyttää, että Koovee-sarja saadaan uusiksi eteen tänä keväänä ja sitä lähdetään voittamaan ilman suurempia paineita.”, kommentoi Soikkeli. SaiPa pelaa pudotuspelikarsinnoissa nyt kolmatta vuotta putkeen, mutta aiemmat kaksi ottelusarjaa ovat kääntyneet vastustajalle. Jos lopputulema on suotuisampi tällä kertaa, lähtee joukkue sitten kiusaamaan playoffeihin A-lohkon joukkueita. 

Ikävänä ilmoituksena tulee, että Jonna Kelarannan kausi on polvivamman vuoksi ohi. Aiemmin ilmoitimme jo Kati Kütisaarin pelien päättymisestä. Katin työkuvioiden muuttumisen vuoksi reissaaminen ei ole enää mahdollista. Jätämme kuitenkin pienen mahdollisuuden sille, että Kati voitaisiin nähdä kevään tosipeleissä mukana.

Runkosarjaa on SaiPan osalta pelaamatta vielä neljä ottelua. Joulutauolta palataan ensi viikolla, kun lauantaina tie vie Jyväskylään O2:n vieraaksi ja sunnuntaina pelataan ÅIF vastaan kotona.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti