Facebook Twitter Instagram YouTube

Naiset aloittavat puolivälierät torstaina – vastassa A-lohkon sarjakakkonen Classic

Julkaistu 28.02.2023 09:43. Päivitetty 28.02.2023 09:44.

Naiset aloittavat puolivälierät torstaina – vastassa A-lohkon sarjakakkonen Classic

SaiPa Salibandyn naisten edustusjoukkue eteni puolivälieriin voittamalla Kooveen suoraan kahdessa ottelussa pudotuspelikarsinnoissa. Playoffs-paikka on seurahistorian ensimmäinen F-Liiigassa. Kaksi aiempaa kevättä on päättynyt pettymykseen, kun tie on jokaisena kertana tyssännyt aina pudotuspelikarsinnoissa.

Sunnuntaina järjestetyssä valintatilaisuudessa runkosarjassa toiseksi sijoittunut Classic valitsi SaiPan puolivälierävastustajakseen. Tampereella ja Lappeenrannalla on pitkä historia pudotuspeleistä SaiPan toisen perustajaseuran NST:n kanssa. Joukkueet kerkesivät kohtaamaan useasti pudotuspeleissä ja finaaleissa.

Tällä kaudella Classic voitti A-lohkossa 21 pelatusta ottelusta 14 varsinaisella peliajalla ja 2 jatkoajan tai voittolaukaisukilpailun turvin. Joukkue teki runkosarjaotteluissa 132 maalia ja päästi 78. Pisteitä kertyi 46. Joukkueen parhaana pisteidentekijänä toimi Alisa Pöllänen, joka 19 ottelussa teki tehot 24+12. Toisena Suvi Hämäläinen 12+16 21 ottelussa ja kolmantena Kristiina Kauppila 19 ottelussa 10+15. 

Maalivahtikaksikko Noora Laakso ja SaiPallekin aiemmin B-lohkosta tuttu Juulia Kataja jakoivat tasaisesti vastuuta maalitolppien välissä. Laakso pelasi 11 ottelussa torjuntaprosentilla 78,49% päästettyjen maalien keskiarvon näyttäessä 3,65/60min. Kataja pelasi puolestaan 10 ottelua torjuntaprosentilla 75,97%. Päästettyjen maalien keskiarvo myös 3,65/60min.

SaiPan pudotuspelikarsintajasarja Kooveeta vastaan oli välillä todella vaikean näköistä pelaamista, vaikka sarja paketoitiin suoraan kahdessa ottelussa. SaiPa sai välillä todella hyviä hetkiä pallollisena, joista saatiin peräkkäin välillä montakin maalia. Hyvän olon tunne tuntui kuitenkin kuohuvan välillä sitten yli ja Koovee pääsi kuittaamaan kavennuksia niiden johdosta. Joukkueesta oli havaittavissa jännittyneisyyttä, joka kostautui huonoina ratkaisuna pallolla. Joukkueen puolustustekeminen tuntui olevan kohdallaan varsinkin ensimmäisessä ottelussa ja toisen ottelun loppuhetkillä, kun Koovee yritti vimmatusti hakea kavennusosumia. Maalivahtipelaaminen oli SaiPalla myös totutun kovalla tasolla Miia Maarasen näyttäen varmoja otteita maalitolppien välissä.

Sarja alkaa torstaina Bläk Boksista, jonka jälkeen sunnuntaina pelataan urheilutalolla. Mahdollinen ensimmäinen katkaisupaikka on ensi viikon keskiviikkona Tampereella. Tarvittaessa ensi viikonloppuna pelataan ratkaisevat ottelut.

Otteluohjelma 

Classic – SaiPa SB torstaina 2.3. klo 18.30 Bläk Boks

SaiPa SB – Classic sunnuntaina 5.3. klo 18.00 Lappeenrannan urheilutalo

Classic – SaiPa SB keskiviikkona 8.3. klo 18.30 Bläk Boks

SaiPa SB – Classic lauantaina 11.3. klo 14.00 Lappeenrannan urheilutalo (TARVITTAESSA)

Classic – SaiPa SB sunnuntaina 12.3. klo 18.30 Bläk Boks (TARVITTAESSA)

Kotiotteluiden lipun hinnat 10€/5€. Kausikortit eivät käy näihin otteluihin.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo (Naiset)Fat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti