Facebook Twitter Instagram YouTube

Miisa Turuselle jatkosopimus – ”Täällä on hyvä ympäristö pelata ja kehittyä”

Julkaistu 12.01.2024 12:00.

Miisa Turuselle jatkosopimus – ”Täällä on hyvä ympäristö pelata ja kehittyä”

F-Liigan yhden ottelun syöttöennätys, F-Liigan pistepörssin kärkinimi ja MM-hopea ensimmäisistä naisten MM-kisoista. Niistä tehtiin Miisa Turusen syyskausi. Hyökkääjä nähdään lappeenrantalaisen salibandyväen iloksi keltamustissa myös ensi kaudella.

– Hyvillä fiiliksillä jatkan täällä vielä ensi kaudella! Täällä on hyvä ympäristö pelata ja kehittyä. Koulu on vielä täällä kesken, joten oli luontevaa jatkaa täällä pelaamista, Turunen kuvailee tunnelmiaan jatkosopimuksesta.

Monta kertaa on ollut puhetta SaiPan uudesta tilanteesta tämän kauden F-Liigassa. Aiemmilla kausilla F-Liigan ollessa jaettuna A ja B-lohkoihin SaiPa dominoi Turusen johdolla B-lohkoa. Monella olikin omat epäilyksensä, miten joukkueen ja erityisesti Miisan taso riittäisi, kun tälle kaudelle tuli muutos yhdestä 12 joukkueen liigasta. Ainakin tässä vaiheessa, kun kausi on yrittänyt puolivälin ja kevätkausi saatu käyntiin, on keltamustat matkalla pudotuspeleihin. Ja Miisa Turunen istuskelee pistepörssissä ylhäisessä yksinäisyydessä 17 tehopisteen erolla seuraavaan.

– ⁠Kausi henkilökohtaisesti on sujunut ihan hyvin. On ollut kiva päästä pelaamaan kovempia pelejä ja uudenlaisia vastustajia vastaan ja sitä myöten huomata että tälläkin tasolla pärjää, Turunen kommentoi.

Turusen määrätietoisesta tekemisestä on ollut puhetta jo vuosien ajan ja viime kesänä siihen tuli konkreettinen palkinto, kun Suomen maajoukkueen viimeistä kertaa MM-kisoihin luotsannut Lasse Kurronen kutsui Turusen testaamaan vauhtia maajoukkueringisssä. Lopulta kova työnteko palkittiin kutsulla Singaporen MM-kisoihin. Kotiintuomisina oli katkera hopeamitali. Vaikka odotukset ja tavoitteet Turusella oli kirkkaammasta MM-mitalista, oppi debytantti kisoista paljon.

– ⁠Matka oli opettavainen. Hyppäys naisten mukaan tuli aika yllättäen ja paljon kerkesi asioita tapahtua lyhyen ajan sisään. Siinä ajassa kuitenki kerkesi oppia paljon monesta eri osa-alueesta ja kokea vielä korkeampitasoisempaa salibandya. Sain pelata yhdessä maailman huippujen kanssa, mistä olin pienestä asti haaveillut. Oppina näki missä maailman paras taso salibandyssa menee, ja sitä kohti sitten tavoittelemaan. Aina tietysti fysiikka puolella voisi olla parempi ja monipuolisempi, Turunen pohtii.

Vaikka tässä kohtaa jatkosopimusta allekirjoittaessa katsotaan aina tulevaan, on tällä kaudellakin vielä paljon pelattavaa. Kevään pelit mahdollisimman pitkälle SaiPan kanssa ja toukokuussa siintävät U19 MM-kotikisat Lahdessa.

– ⁠Tavoitteena päästä naisten kanssa pleijareihin ja menestyä niissä mahdollisimman pitkälle. Ja tietenkin toukokuun U19 MM-kisat on iso tavoite ja kirkastaa naisten kanssa saatu hopea kultaan, Turunen kertoo.

Miisa Turusen tilastot tällä kaudella: 14 ottelua, 21 maalia, 31 syöttöä, 52 tehopistettä

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti