Facebook Twitter Instagram YouTube

Miesten kausi päättyi F-Liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella – “Kyllä tässä sellanen fiilis on, että saatiin puristettua aika maksimit irti porukasta”

Julkaistu 11.04.2023 13:26. Päivitetty 11.04.2023 13:27.

Miesten kausi päättyi F-Liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella – “Kyllä tässä sellanen fiilis on, että saatiin puristettua aika maksimit irti porukasta”

SaiPa Salibandyn miesten edustusjoukkueen kausi päättyi Limingan Niittomiehiä vastaan F-Liigakarsintojen ensimmäisellä kierroksella. Liminkalaiset veivät ottelusarjan lopulta 3-2. Vaikka SaiPa olikin jo 0-2 johdossa isoissa luvuissa, mutta hävisi sarjan lopulta, on vastuuvalmentaja Otto Valavuo silti tyytyväinen suojattiensa esityksiin: “Kyllä tässä sellanen fiilis on, että saatiin puristettua aika maksimit irti porukasta”.

SaiPan joukkue oli keski-iältään sarjan nuorimpia, joka näkyi valmentajan mielestä ehkä hieman joissain tilanteissa, mutta kokonaisuudessaan Valavuo on ylpeä joukkueesta: “ Nousujohteinen kausi ja ison plus-merkin voi tästä antaa jokaiselle pelaajalle.” 

“Positiivinen asia on ehdottomasti se, että pelattiin jokaisessa ottelussa selkeästi voitosta ja todella monta peliä onnistuttiin myös kääntämään loppujen lopuksi meille”, Valavuo kertoo. Hänen mukaansa se kertoo paljon joukkueen yhteishengestä sekä myös henkisestä vahvuudesta. Varsinkin syyskaudella useammassakin ottelussa ratkaisua jouduttiin hakemaan joko jatkoajan tai voittolaukauskilpailun kautta. Ja näistä ottelusta SaiPa poistui paikalta voittajana. “Lisäksi oli kiva nähdä se, että jätkillä oli hauskaa keskenään.” 

Parannettavaa valmentaja löytää, mutta korostaa sitä, että pelaajatkin ovat taas vuoden vanhempia ja useita kokemuksia rikkaampia. “Itse uskon että siellä moni asia loksahtaa kohdalleen melko kivuttomasti.” 

Kauden onnistujia kysyttäessä Valavuo kehuu suojattejaan: “Käytännössä jokainen jätkä pelasi todennäköisesti tähän astisen uransa parasta salibandya. Joukkueena jätkät onnistui hyvin”. Erikoismaininnan saa nuori Aapo Kilpeläinen: “Kyllähän Aapo sai itsestään paljon tehoja irti ja pariin otteeseen myös valittiin sarjan kuukauden pelaajaksi.” Kilpeläinen voittikin runkosarjan pistepörssin 62 pisteellä (37+25). Kilpeläinen valmistautuu tällä hetkellä yhdessä joukkuekaverinsa Juho Seppälän kanssa huhtikuun lopussa pelattaviin U19-miesten MM-kisoihin. 

Miesten edustusjoukkueen rinki pysyy pitkälti samana, mistä kertoo, että moni runkopelaaja onkin jo allekirjoittanut nimen jatkosopimukseen. “Tavoitteena on, että suurin osa porukasta ainakin kestäisi kasassa. Nähtäisiin mitä voidaan saavuttaa, kun jatkumoa on olemassa”, Valavuo pohtii ja vakuuttaaa, että ensi kauden joukkue rakentuu hyvää vauhtia. 

Joukkue viettää tällä hetkellä taukoa harjoittelusta, mutta päävalmentajan mukaan toukokuussa polkaistaan hommat taas käyntiin. “Nyt on kaikilla hyvä hetki ja aika ottaa vähän irti ja tehdä muitakin asioita”, Valavuo kertoo.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti