Facebook Twitter Instagram YouTube

Miesten kausi lähtenyt ailahtelevasti käyntiin -”Ehjää esitystä ei olla pystytty vielä lyömään pöytään”

Julkaistu 30.10.2023 14:29. Päivitetty 30.10.2023 14:29.

Miesten kausi lähtenyt ailahtelevasti käyntiin -”Ehjää esitystä ei olla pystytty vielä lyömään pöytään”

Inssi-Divaria on joukkueesta riippuen pelattu 7-10 ottelua. SaiPa Salibandyn kausi on lähtenyt vähän yskähdellen käyntiin. 9 pelatusta ottelusta on irronnut kolme täyden pistepotin voittoa, yksi rankkarivoitto, yksi jatkoaikatappio ja 4 tappiota varsinaisella peliajalla. Sarjasijoitus on tällä hetkellä kahdeksas, kun pisteitä on kasassa 12. F-Liigakarsintaviivalle matkaa on 3 pistettä, toki 6.sijalla olevalla Hawksilla on yksi peli vähemmän pelattuna.

Vastuuvalmentaja Otto Valavuo on mietteliäs alkukauden suhteen, mutta uskoo, että parempaa on vielä tulossa. “Alkukausi on ollut pelillisesti meille haastava ja ihan sellaista ehjää esitystä ei olla pystytty vielä lyömään pöytään. Pala palalta koitetaan kehittää peliämme, ja tavoitteenahan on, että pelimme kehittyy kauden edetessä”, Valavuo kommentoi.

Joukkue on kärsinyt myös hieman terveysmurheista ja kokoonpano on vaihdellut ottelusta toiseen. Pitkäaikaispoissaolojen lisäksi myös flunssa-aallot ovat osuneet ”vähän huonoon saumaan”. “Se (poissaolot) toki heijastuu jo ihan meidän arkitekemiseen, kun melko ohkaisella porukalla on tässä nyt päästy harjoittelemaan viimeiset viikot”, Valavuo avaa tilannetta.

Valoa kuitenkin on tunnelin päässä, että joukkue saisi kaikki poissaolijat peleille marraskuun aikana. Helpotusta on tuonut jo kauden alusta alkaen ollut laaja pelaajarinki: “Onneksi meillä on ollut nyt myös sitä kaivattua leveyttä porukassa.

Vastuuvalmentaja on kuitenkin ollut tyytyväinen siihen, miten pelaajat ovat pystyneet suorittamaan hyvällä tasolla niin pelillisesti kuin pisteidenkin valossa. Puolustajan paikalta sentteriksi siirretty joukkueen varkapteeni Juho Seppälä löytyy tällä hetkellä sarjan pistepörssin sijalta 6. Pelatuissa otteluissa on syntynyt tehot 8+9= 17. Vasempana laitahyökkääjänä viilettänyt Jasu Lind on nakutellut otteluissa tehot 11+3=14. Valavuo painottaa, että kokonaisuutena tekeminen on välillä ollut ailahtelevaa: “Kyllä varmasti ihan jokainen ukko pystyy tässä parantamaan, valmennusta myöten.” 

Suurimmat haasteet tällä hetkellä löytyvät Valavuon mukaan puolustuspelaamisessa ja maalinteossa.”Iso työmäärä joudutaan tekemään tällä hetkellä yhden maalin eteen, kun taas omassa päässä on laskettu vastustajat liian helpolla maalintekoon”. Pelaamissaan 9 ottelussa SaiPa on tehnyt 55 maalia, mutta taas vastavuoroisesti päästänyt 62 maalia. 

Tällä viikolla SaiPa pelaa kaksi ottelua, kun jo perjantaina pelataan Suomen Cupia Kuopion Sidontaseuraa (KSS) vastaan klo 19.00 ja lauantaina klo 15.00 pitkän tauon jälkeen joukkue pääsee kotiyleisön eteen pelaamaan Karhuja vastaan. Viimeksi joukkue on pelannut Lappeenrannan urheilutalolla sunnuntaina 1.lokakuuta, joten taukoa kotipeleistä kerkeää tulemaan yli kuukauden päivät. ”Lauantaina on varmasti tiedossa tasainen vääntö pisteistä. Molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä kovasti ja se varmasti näkyy kaukalossa”, Valavuo pohtii.

Samalla tiedotamme, että joukkue on pelaajan kanssa yhteisymmärryksessä purkanut Tuomas Hirnin pelaajasopimuksen ja Tuomas palaa takaisin Savonlinnaan. Kiitämme Tuomasta ajasta SaiPassa ja toivotamme kaikkea hyvää tulevaan.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti