Facebook Twitter Instagram YouTube

Miesten edustusjoukkue valmistautuu uuteen kauteen – ”Hyvä porukka kasassa ja töitä tehdään hyvällä asenteella”

Julkaistu 15.08.2022 12:01. Päivitetty 15.08.2022 12:01.

Miesten edustusjoukkue valmistautuu uuteen kauteen – ”Hyvä porukka kasassa ja töitä tehdään hyvällä asenteella”

Uusi kausi aluillaan ja uusi valmentajakaksikko penkin takana. Nyt SaiPa Salibandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentajan pestin ottaa haltuun Otto Valavuo aisaparinaan Mika Valtonen.

Ensimmäisestä pre-season pelistä ei tunnetta puutu, mutta mitä voisikaan olettaa, kun vastakkain ovat SaiPa ja Josba? Tasainen vääntö, nopeita tilanteita ja fyysistä kamppailua. Saatiin siihen vielä 11 maaliakin. Tämänkertaisen matsin vei Josba lukemin 5-6. Päävalmentaja Valavuo oli kuitenkin tyytyväinen omien suojattiensa peliesitykseen:

”Pelattiin kokonaisuutena ihan hyvä peli siihen nähden, että paljoa ei ole päästy peliasioita vielä edes reenaamaan. Saatiin hyvää dataa siitä missä mennään ja mihin asioihin ruvetaan keskittymään. Siellä nähtiin paljon positiivisia ja hyviä juttuja. Tästä on hyvä jatkaa.”

Otto Valavuo saapui SaiPa Salibandyn peräsimeen Imatran Voiman miesten päävalmentajan paikalta. Valavuo on ottanut valmentajapestin haltuunsa mielissään: 

”Hyvillä fiiliksin tässä ollaan niin joukkueessa kuin valmennuksessa. Hyvä porukka kasassa ja töitä tehdään hyvällä asenteella.” 

Joukkueen kesä onkin mennyt harjoitellessa, josta Valavuo antaa kiitosta fysiikkavalmennukselle: 

”Kesällä ison työn jätkien kanssa on tehnyt fysiikkavalmentajamme Johannes (Talonpoika). Pelaajat on hyvässä kunnossa ja sen fysiikkapohjan päälle on hyvä rakentaa itse peliä.” 

Joukkue on kokenut muutoksia, kun pelaajia on vaihtunut jonkun verran. Isoina lähtijöinä Juuso Kekki Westend Indiansiin ja Jarno Pensikkala Lasbiin. Päävalmentaja ei kuitenkaan ole huolissan. 

”Meillä on kasassa hyvä porukka. Nuori joukkue, joka haluaa kehittyä ja mennä eteenpäin. On normaalia, että vaihtuvuutta on vuosittain. Meiltä lähti joukkueesta laatua, mutta sitä saatiin myös tilalle. Lisäksi omista junioreista näyttää löytyvän hyviä haastajia. Joukkueessa on hyvä henki ja tekemisen meininki.”

Joukkue alkaa päävalmentajan mukaan olemaan lähestulkoon valmis. Tärkeitä jatkajia joukkueessa muun muassa Oskari Möykkynen ja Lassi Junnilainen. Tulijoista hyviä esityksiä Josbaa esittivät Ere Laitimo ja Miro Veijalainen.

”Katsotaan jos vielä 1-2 ukkoa tulee rivistöön lisää, mutta pitkälti porukka on kasassa.”

Kauden tulostavoitteista Valavuo ei lähde vielä tässä vaiheessa puhumaan, vaan nostaa enemmän esille joukkueen ja sen pelaajien kehityksen. 

”Kyllä meillä on tavoitteena, että pelaajat kehittyvät ja kasvavat kauden aikana. Tulokset seuraavat sitten sen mukana.”, Valavuo pohtii. 

Valmistautuminen kauteen jatkuu muutamalla harkkamatsilla. Ensimmäiseksi tiistaina Imatran Voimaa vastaan Imatralla ja perjantaina matkataan Vierumäelle M-Teamin vieraaksi.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti