Facebook Twitter Instagram YouTube

Miehet ovat aloittaneet kautensa plus-merkkisesti – “Joukkue on osoittanut, että potentiaalia on vaikka kuinka paljon”

Julkaistu 05.01.2023 11:15. Päivitetty 05.01.2023 11:16.

Miehet ovat aloittaneet kautensa plus-merkkisesti –  “Joukkue on osoittanut, että potentiaalia on vaikka kuinka paljon”

SaiPa Salibandyn miesten edustusjoukkue taistelee paikasta F-Liigakarsintoihin. Joukkue on aloittanut kauden hyvin, vaikka muutamia huonoja hetkiä on sattunutkin matkan varrelle.

Päävalmentaja tyytyväinen kauden aloitukseen

SaiPan alkukausi on sujunut päävalmentaja Otto Valavuon mukaan plus-merkkisesti. “Olemme tämän sarjan nuorin joukkue ja joukkue on osoittanut sitkeyttä, yhtenäisyyttä ja luonnetta heti alusta alkaen. Pelillisesti kehitystä on tapahtunut hyvin tässä kauden edetessä”, Valavuo pohtii. 

Keltamustat ovat pelanneet runkosarjaa 17 ottelun verran, joista 11 voittoa ja 6 tappiota. Huomioitavaa on, että noista 11 voitosta 6 on otettu varsinaisen peliajan jälkeen. “Tuloksellisesti niin ikään ollaan pystytty nappaamaan hyvä määrä pisteitä vaikka vähän hankalia ja vaikeitakin jaksoja on syksylle mahtunut sekaan. Niitä tulee kaikille joukkueille”, Valavuo tuumii.

Päävalmentaja on ollut tyytyväinen joukkueen sitoutumiseen ja hyvään ilmapiiriin. Se on myös hänen mukaansa heijastunut kentälle. Kehitettävää hänen mukaansa löytyy monellakin osa-alueella ja varaa onkin parantaa. “Ehkä se suurin kehityksen kohde on se, että saadaan jokaiseen peliin laitettua aina ihan kaikki peliin ja oltaisiin se kokonainen 60min ihan pelin ytimessä”, Valavuo miettii.

Pörsseissä edustusta

Inssi-Divarin pistepörssiä johtaa SaiPan Aapo Kilpeläinen, joka on 17 otteluun takonut 44 pistettä (29+15). Maalipörssissä Aapo on toisella sijalla ja sijalta 6 löytyy vielä keltamustista Lassi Junnilainen 20 maalilla. Syöttöpörssin toisena on SaiPan kapteenina toimiva Oskari Möykkynen 21 syötöllä. Syöttöpörssin top 10:stä löytyy vielä Ere Laitimo (17) ja Aapo aiemmin mainitulla 15 syötöllä. 

Kenttäpelaajista ainoastaan kaksi pelaajaa ei ole vielä saanut pistetiliä auki tällä kaudella, mikä kertoo laajasta pisteiden jakautumisesta joukkueen kesken. “Isossa kuvassa moni pelaaja on ottanut isoja steppejä kauden aikana sekä onnistumisia on tullut niin ikään laajalla rintamalla”, Valavuo iloitsee. 

Kamppailu pudotuspelipaikoista käy kiivaana

Runkosarjaa on vielä SaiPan osalta edessä 9 ottelun verran ja taistelu pudotuspelipaikoista alkaa tiivistymään. SaiPa on tällä hetkellä juuri viimeisenä menossa pudotuspeleihin, mutta takana on kolmen pisteen päässä Josba, Koovee ja O2-Jyväskylä hengittämässä niskaan. Toisaalta SaiPan yläpuolella oleva Hawks on vain pisteen edellä. 

Valavuon suojatit lähtevätkin hyvillä mielin kohti kevään pelejä: “Hyvillä mielin lähdetään kevätkautta kohti. Joukkue on asettanut tavoitteekseen paikan pudotuspeleissä ja sitä kohdin tässä porukalla töitä tehdään. Joukkue on osoittanut, että potentiaalia on vaikka kuinka paljon ja tavoitteena on tietenkin mitata se täysi potentiaali tästä porukasta.”

Joulutauolta palataan ensi viikonloppuna, kun SaiPa aloittaa kuukauden mittaisen vieraspeliputken. Seuraavan kerran urheilutalolla pelataan 12.helmikuuta.

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti