Facebook Twitter Instagram YouTube

Kausiennakko: ”Lähetään kaventamaan eroa Suomen kärkeen”

Julkaistu 13.09.2021 10:55. Päivitetty 13.09.2021 10:59.

Kausiennakko: ”Lähetään kaventamaan eroa Suomen kärkeen”

Kauden alkuun on enää muutama vaivainen yö. Viime kaudella SaiPa Salibandy voitti lohko B:n ja pääsi kokeilemaan nousua A lohkoon EräViikinkejä vastaan käytävässä pudotuspelikarsinnoissa. Nousu oli lähellä, mutta lopulta kuitenkin EräViikingit oli kuitenkin otteluvoitoin 3-2 parempia tällä kertaa ja näin ollen SaiPa Salibandy pelaa tälläkin kaudella tasolohko B:ssä.

SaiPa Salibandyn naisten edustusjoukkue lähtee uuteen kauteen tavoitteena parantaa edellisen kauden sijoitustaan: ”Lähetään parantamaan omaa pelaamista, ja samalla kaventamaan eroa Suomen kärkeen. Tuloksellisesti viime vuonna oltiin 9. sijalla, niin lähdetään sitä parantamaan”, kommentoi tälläkin kaudella joukkuetta luotsaava Toni Soikkeli. Päävalmentajalla on selkeä kuva, kuinka tavoitteisiin tullaan pääsemään: ”Asennetta jokaiseen harjoitukseen ja otteluun. Puolivaloilla tai kuvittelemalla emme paranna sijoitusta.”

Joukkue on kokenut muutoksia viime kaudesta, kun esimerkiksi lähtijöihin kuului Silva Jääskeläinen, Sofia Sinkko ja Minna Paasu. Uusia kasvoja on kuitenkin saatu esimerkiksi Kati Kutisaarin ja Tanja Röyskön muodossa. ”Joukkue on pitkälti viime kauden tyylinen. Isoja palasia menetettiin, mutta onneksi muutama tulijakin oli”, kertoo Soikkeli. Minkälaisen joukkueen päävalmentaja sitten haluaa kentällä nähdä? Näin hän itse vastasi: ”Yhtä raikkaan ja sitoutuneen kun viimekin kaudella.” Kysyttäessä ketä pelaajia kannattaa kentällä seurata, Soikkeli vastasi näin: ”Meidän nuoret Hertta Härkönen ja Miisa Turunen on varmasti mukavia seurattavia.”

Ensimmäinen runkosarjaottelu pelataan lauantaina 18.9, kun joukkue matkaa Pirkkalaan ja saa vastaansa viime kaudella runkosarjassa toiseksi sijoittuneet Pirkat. Minkälaista ottelua Soikkeli odottaa kamppailuista? ”Tiukkaa vähä maalista ottelua, Pirkat puolustaa todella hyvin ja iskee vastahyökkäyksiä taitavilla pelaajilla”, pohtii päävalmentaja. Ensimmäisen kerran Lappeenrannan urheilutalolle SaiPa pääsee pelaamaan heti tuplaviikonloppuna, kun vastaan asettuu lauantaina 25.9 F-Liigaan noussut Blue Fox ja sunnuntaina 26.9 Hämeenlinnan Steelers. Päävalmentaja Soikkelilla onkin hyvin yksinkertainen viesti kannustajille: ”Kannustakaa!”

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti