Facebook Twitter Instagram YouTube

F-Liigan runkosarja on puolessa välissä – SaiPa matkaamassa pudotuspeleihin

Julkaistu 06.11.2023 10:19. Päivitetty 06.11.2023 10:19.

F-Liigan runkosarja on puolessa välissä – SaiPa matkaamassa pudotuspeleihin

Naisten runkosarja F-Liigassa on nyt puolessa välissä SaiPan osalta. 11 ottelusta voittoja on 6 ja tappioita 5, joista yksi jatkoajalla. Sarjasijoitus on tällä hetkellä 4. SaiPan saldo viikonlopulta oli kaksi tappiota Turussa.

Turku ei tarjonnut pisteitä Lappeenrantaan

Viikonloppuna SaiPa kärsi kaksi tappiota Turussa, kun lauantaina sarjakärki TPS oli parempi luvuin 6-4 ja sunnuntaina puolestaan FBC Loisto oli paremmalla jalalla liikenteessä ja vei pisteet 9-5 voitolla. Varsinkin TPS vastaan SaiPalla oli hyvä asenne puolustamiseen ja keltamustat pääsivätkin iskemään vastahyökkäyksistä maaleja. Kaksi minuutin “mustaa pätkää”, joista TPS teki yhteensä 5 maalia riitti kuitenkin kotijoukkueelle voittoon.

FBC Loistoa vastaan SaiPa olikin sitten perässätulija. Loisto hallitsi pallolla ja teki paikoistaan maaleja rankalla kädellä. SaiPa ei saanut omaa peliään rullaamaan oikeastaan missään välissä. Jos jotain positiivista pitää hakea ottelusta, niin SaiPa teki maalin jokaisen kolmen ylivoiman aikana ja lopussa 11 minuuttia ilman veskaria pelattu pätkä oli kuitenkin lupauksia herättävää, vaikka sen aikana ei saatukaan kuin kaksi maalia. Ei Loistokaan kuitenkaan päässyt tyhjiin iskemään.

Vähän voi vaikuttaa taas iso lataus eiliseen TPS-peliin ja Loisto pääsi pelaamaan tuoreilla jaloilla”, päävalmentaja Toni Soikkeli pohti ottelun jälkeen.

SaiPa on hyvää vauhtia matkalla pudotuspeleihin

Kausi on nyt SaiPan kohdalla runkosarjan osalta puolessa välissä. Sarjasijoitus on 4., kun 11 ottelusta on kerättynä 19 pistettä. Eroa edellä olevaan Classiciin on 7 pistettä. Sarjakärki TPS:lla on kasassa 30 pistettä. Puolestaan SaiPan perässä 5.sijalla on yhden pelin vähemmän pelannut FBC Loisto 18 pisteellä. Viimeisellä pudotuspelipaikalla eli 8.sijalla on Salibandyseura Rankat Ankat 14 pisteellä, kun heillä otteluita on pelattuna 10. 

“Joukkueet kenestä uskottiin että pisteet voidaan hyvällä pelillä ottaa niin otettiin ja oikeestaan hävittiin juuri niille ketkä tiesin olevan kärkijoukkueita”, Soikkeli summaa. 

Varmasti jokaisen B-lohkosta nousseen joukkueen kohdalla puhuttiin, kuinka iso harppaus nouseminen 12 joukkuee F-Liigaan on. SaiPa ei kuulunut poikkeuksiin. Soikkeli suojatteineen tiedostikin ennen kauden alkua, että taistelu sijoituksista tulee olemaan tasainen:

“Kyllä minusta ihan oikeassa sarjassa pelataan. Kärki on just niin kova kuin tiedettiin ja sitten on tasaista ja monta sijoitusta on auki. Jos et ole aina parhaimmillasi, niin voittoja ei tule”.

Kisakutsun Singaporen MM-kisoihin saanut Miisa Turunen on totutusti ollut SaiPan kantavia voimia tällä kaudella. Pistepörssin kärkisijaa pitävä Turunen on 11 ottelussa nakuttanut 40 tehopistettä. Mikä muutos aiempiin kausiin on se, että 40 pisteestä hän on syöttänyt 28 ja johtaakin myös tuloksella syöttöpörssiä. Turusen kärkiominaisuuksiin kuuluukin se, kuinka hyvin hän näkee kenttää ja sinne muodostuvia tiloja ja vapaana olevia pelaajia. 

“Kyllä Turunen on iso onnistuja odotuksista huolimatta. Kohtaa joka pelissä kovimmat vastustajat ja häntä merkataan erityisen kovaa. Silti tehoja syntyy”, Soikkeli kommentoi. 

Viekö kapea runko parhaan terän?

SaiPa on valitettavasti joutunut lähtemään useaan otteluun varsin kapealla kokoonpanolla verrattuna vastustajaan. Esimerkkinä TPS-ottelu, jossa SaiPalla oli käytettävissä 13 kenttäpelaajaa. Joukkueesta 4 pelaajaa (Kati Kütisaar, Bea Taipale, Henna Piironen ja Jenni Leppänen) ovat sellaisia pelaajia, jotka eivät asu Lappeenrannassa. Lokakuussa tuli iso jobinposti, kun EräViikingit -ottelussa polvensa loukannut Saana Karilahti joutui jättämään kauden kesken. Karilahden vamma oli leikkaushoitoa vaativa. Tilanne ei ole ollut Soikkelin suojateille helppoa. 

“Todella haastava tilanne. Mennään muutenkin jo pienellä porukalla. Yksi iso loukki tuohon, niin eihän tämä unelmatilanne ole. Mutta emmepä voi tälle mitään, kun pelaajia ei vain ole niin ei ole. Kyllä meille näyttöjä saa tulla antamaan kuka haluaa, mutta eipä tuolla jonoa ole ollut”, Soikkeli harmittelee.

Päävalmentaja antaakin suitsutusta joukkueelle, joka on vaikeuksista huolimatta pystynyt ottamaan isoja voittoja. Päävalmentajan mukaan ainoastaan EräViikingit- ja Loisto -pelit olivat sellaisia joissa ei ollut voittajasta epäselvää. Muuten joukkue on pystynyt edes jollain tavalla haastamaan.

“Siksi nostankin meidän alkukauden suorituksen erittäin korkealle. Pienellä ja rikkinäisellä porukalla monta hyvää päänahkaa otettiin”, vastuuvalmentaja suitsuttaa.

“Rutiinia tasaiseen suorittamiseen tarvitaan”

Vaikka kausi on mennyt tähän asti hyvin, ollaan kuitenkin vasta puolivälissä. Joukkueen tekeminen ei ole vielä valmista ja parantaa pitää päävalmentajan mukaan “tylsä vastaus, mutta kaikessa”. Hänen mukaansa jokainen peli on ollut tyyliltään erilainen ja aina eri asiat nousevat pelin edetessä esille, että missä pitää olla parempi.

“Välillä puolustetaan todella hyvin ja seuraavana päivänä ollaan aivan kujalla.  Rutiinia tasaiseen suorittamiseen tarvitaan.” 

Vielä ennen MM-kisatauolle siirtymistä SaiPalla on edessään kaksi kotiottelua. Tulevana lauantaina SaiPa saa vastaansa kauden ensimmäisessä ottelussa kohdatun Salibandyseura Rankat Ankat. Vaikka syyskuussa irtosikin selkeä voitto lukemin 2-8, ei Soikkeli odota pelin olevan helppo keltamustasta vinkkelistä katsottuna. Ankat ovat kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. 10 ottelusta on kertynyt 14 pistettä.

“Sanoin jo eka SSRA-pelin jälkeen, että se oli hyvä joukkue ja he ovatkin pelanneen hyvin ja tasaisesti koko kauden. Pitää taas töitä tehdä omissa ja olla vahva pallolla niin mahdollisuudet voittoon on hyvät”, Soikkeli analysoi vastustajaa.

SaiPa SB – SSRA lauantaina 11.11. klo 15.00 Lappeenrannan urheilutalo

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti