Facebook Twitter Instagram YouTube

F-Liigan pudotuspelikarsinnat pelataan tällä viikolla

Julkaistu 22.02.2023 10:26. Päivitetty 22.02.2023 12:57.

F-Liigan pudotuspelikarsinnat pelataan tällä viikolla

SaiPa Salibandy varmisti paikkansa pudotuspelikarsinnoissa jo ennen joulutaukoa. Viimeiset runkosarjaottelut ovatkin toimineet enemmänkin valmistavina otteluina kohti tulevia pudotuspelikarsintoja. 

Joukkue päätti runkosarjan viime lauantaina Jokereita vastaan voitokkaasti 4-7. 21 runkosarjaottelusta SaiPa keräsi 53 pistettä 18 voitolla ja 3 tappiota. Joukkue teki 185 maalia ja päästi 57 maalia. Joukkueen parhaana pisteentekijänä esiintyi Miisa Turunen, joka teki 74 (39+35) tehopistettä voittaen maali-, syöttö- ja koko pistepörssin. Lohkon parhaana maalivahtina torjui SaiPan Miia Maaranen torjuntaprosentilla 86,24% päästettyjen maalien keskiarvon ollen 2,53.

Vastaan pudotuspelikarsinnoissa tulee viime keväältäkin tuttu Tampereen Koovee, jonka joukkue on kuitenkin muuttunut todella paljon viime kohtaamisesta. Kooveen runkosarja A-lohkon puolella sujui varsin mollivoittoisesti, kun 21 ottelusta ei tarttunut matkaan kuin yksi piste voittosarakkeen näyttäessä nollaa. Noissa runkosarjaotteluissa joukkue teki 49 maalia ja päästi 210 selän taakse. 

Vaikka tilastojen valossa Kooveen kausi näyttää tuhoon tuomitulta, on kuitenkin hyvä huomioida, että Koovee on koko runkosarjan ajan päässyt pelaamaan kovempitasoisia pelejä verrattuna SaiPaan. Joukkueen parhaana pisteentekijänä oli latvialainen Simona Grapena, joka 21 otteluun teki 16 (8+8) tehopistettä.Toisella sijalla joukkueen sisäisessä pistepörssissä on Senni Mustakoski 5+4 tehoilla 20 ottelussa.

Odotettavissa onkin hyvin tiukka ja tasainen ottelusarja. Keltamustat toivovat tietysti, että sanonta “kolmas kerta toden sanoo” pitäisi paikkansa. Kolmannen kerran pudotuspelikarsinnoissa oleva SaiPa haluaa varmasti päästä F-Liigan puolivälieriin. Viime keväällä SaiPan tie tyssäsi juuri Kooveeta vastaan ottelusarjavoitoin 3-1. Tänä vuonna ottelusarja pelataan paras kolmesta -systeemillä, joten heti ensimmäisen ottelun voittaja pääsee kokeilemaan sarjan katkaisua Tampereella. Sarjan luonne on siten hieman erilainen, kun heti alussa on oltava hereillä

PUDOTUSPELIKARSINTOJEN OHJELMA

SaiPa SB – Koovee perjantaina 24.2. klo 18.30 Lappeenrannan urheilutalo

Koovee – SaiPa SB lauantaina 25.2. klo 18.30 Spiral-halli, Tampere

SaiPa SB – Koovee sunnuntaina 26.2. klo 18.00 Lappeenrannan urheilutalo (TARVITTAESSA)

Liput naisten pudotuspelikarsintoihin 5€ vain ovelta. Kausikortit eivät käy näihin otteluihin. 

Nyt on paras hetki laittaa kaapista ylle keltaista ja mustaa ja saapua perjantaina urheilutalolle kannustamaan SaiPaa voittoon! Tervetuloa!

Yhteistyökumppanit

UK KoskimiesTerveystalo SportFat PipeAutokoulu Drive Center OyAsicsNetvisorGigantti